Chleb otwiera każde usta

Stanisław Jerzy Lec

O nas

Piekarnia-Cukiernia Zborowscy prężnie działa od 1880 roku. Jesteśmy firmą rodzinną. Pracuje w niej już piąte pokolenie. Dla naszej piekarni najważniejsza jest tradycja i nie zmieniające się receptury od pokoleń. Nasze pieczywo wytwarzane jest na naturalnym zakwasie, są to produkty doskonałej jakości wytwarzane tylko na polskich składnikach.
Naszą specjalnością są pieczywa na zakwasie, wyroby cukiernicze i torty.

 

Nasza historia

1880

Początki działalności.

Początki działalności datuje na około 1880 rok, będąc piekarnią prowadzoną przez Ludwika Zborowskiego. Następnie została przejęta przez syna Mariana Zborowskiego, który wzbogacił produkcję o wyroby cukiernicze.
1974

firmę przejmuje syn Wojciech Zborowski.

W 1974 roku firmę przejął syn Wojciech Zborowski, który z zawodu uczył się u jednego z najbardziej cenionych cukierników w Gnieźnie.
1992

ROZBUDOWA ZAKŁADU.

Od 1992 roku firma jest cały czas rozwijana - rozbudowuje zakład, kupuje nowy sprzęt do piekarni i cukierni.
1998

OTWARCIE NOWYCH PUNKTÓW.

Wychodząc naprzeciw klientom firma otwiera nowe punkty, a w 1998 roku zostaje Przekształcona w spółkę, którą tworzą Wojciech Zborowski z synem Krystianem po dzień dzisiejszy.


Nasza Oferta

Chleby i bułki

Nasza specjalność to pieczywo na zakwasie

m
m

Pieczywo dla gastronomii

Najwyższej jakości

Torty

Wyjątkowo smaczne, na każdą okazję

m
m

Ciasta

Smaki domowych wypieków